Hack for Sweden är tillbaka med ny data och nya utmaningar! 13 april öppnar vi portarna till Norrsken House där hackathonets många och långa timmar kommer att spenderas. Save the date och håll er uppdaterade i våra kanaler!

 

Nyheter


Anmälan till Hack for Sweden öppnar i slutet på februari. Rädd att missa? Skriv upp dig här så får du en notifikation när det är dags: https://h4s.confetti.events

————————————————————————————————————–

Är du utvecklare och brinner för öppna data? Vill du bidra till att mer öppna data syns i den nationella dataportalen oppnadata.seAnmäl dig då till hackathon på Riksarkivet den 1-2 februari!

Läs mer: https://oppnadata.se/2018/01/04/bidra-till-mer-oppna-data-i-den-nationella-dataportalen-hackathon-den-1-2-februari/

Anmäl dig till: vidareutnyttjande@riksarkivet.se senast den 25 januari.
Uppge namn, organisation och eventuella behov av specialkost. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

 

Om


 

Hack for Sweden är en tävling där uppgiften för deltagarna är att under 24 timmar lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data. Hack for Sweden är också ett unikt samarbete mellan 30 statliga myndigheter och organisationer som vill möjliggöra utveckling av nya tjänster och produkter med hjälp av myndigheters öppna data.

Hack for Sweden vänder sig till studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och entreprenörer. Tävlingen arrangerades första gången mars 2014. Nästa tävling äger rum helgen den 13-15 April i Norrsken House i Stockholm.

Utmaningarna för deltagarna 2018 handlar om hur öppen data kan driva Sverige framåt, närmare information om utmaningarna kommer längre fram.  En jury utser vinnarna och Hack for Sweden Award delas ut till det lag eller den deltagare som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande lösningen eller konceptet som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data. Det delas även ut pris i andra kategorier som kommer att annonseras ut längre fram.

Delta


För att delta i Hack for Sweden 2018 måste man anmäla sig själv eller ett lag på upp till 4 personer. Har du och ditt lag långt att resa är det möjligt att ansöka om bidrag för resan. Anmälan kommer att öppna i slutet av februari och vara öppen under en månads tid. Det kommer att finnas olika kategorier att tävla i och olika utmaningar att lösa, dessa kommer vi gå ut med längre fram.

Nedan hittar du information för deltagare ifrån förra året. Informationen kommer att uppdateras under hösten till vad som gäller för 2018.

Tidigare bidrag


Hack for Sweden arrangerades första gången 2014. Här kan du läsa om bidragen från 20142015 och 2016. Tyvärr fungerar inte alla länkar i dokumenten. Enligt reglerna ska de fungera i 30 dagar efter Hack for Sweden därefter bestämmer lagen själva om de ska finnas kvar och underhållas.

Pressrum & Kontakt


Pressansvariga

Anders Granström, Head of project
Telefon: 010-4863455
E-post: info@hackforsweden.se
#press #partnership #openData #challenges

 

Madeleine Serenhov, Project Manager
E-post: madeleine.serenhov@openhack.io
#operations #participation #event

 

Vi står bakom Hack for Sweden