Om


 

Hack for Sweden är en tävling där uppgiften för deltagarna är att under 24 timmar lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data. Hack for Sweden är också ett unikt samarbete mellan 30 statliga myndigheter och organisationer som vill möjliggöra utveckling av nya tjänster och produkter med hjälp av myndigheters öppna data.

Hack for Sweden vänder sig till studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och entreprenörer. Tävlingen arrangerades första gången mars 2014. Nästa tävling äger rum helgen den 11-12 mars i Kista.

Hack for Sweden 2017 är större än tidigare och stöds ekonomiskt av regeringen och civilminister Ardalan Shekarabi. Nytt för i år är att tävlingen arrangeras i eGovlabs och Stockholms universitets lokaler i Kista och att det finns en helt ny tävlingskategori – Bästa IoT-lösningen.

Utmaningarna för deltagarna handlar 2017 om samhällsbyggnad, miljöinformation samt turism och friluftsliv men det finns också ett öppet spår. En jury utser vinnarna och Hack for Sweden Award delas ut till det lag eller den deltagare som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande lösningen eller konceptet som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data. Det delas även ut pris till Bästa visualisering/dataanalys, Bästa nytta för allmänheten, Bästa IoT-lösning samt Deltagarnas pris. Sista anmälningsdagen var den 19 februari.

Delta


För att delta i Hack for Sweden 2017 måste man anmäla sig själv eller ett lag på upp till 4 personer. Alla som deltar får en Raspberry pi 3 modell b på plats innan tävlingen startar. De 50 första som anmäler sig får dessutom även en t-shirt. Har du och ditt lag långt att resa är det möjligt att ansöka om bidrag för resan.  Den sista anmälningsdagen var den 19 februari.

Priset till vinnarna av Hack for Sweden Award är att delta i en valfri, för området relevant, konferens till ett värde av 10 000 kr per person inklusive eventuella rese- och logikostnader. Läs mer om priserna i övriga kategorier i tävlingsreglerna.

Nedan hittar du all information som du behöver för att delta på Hack for Sweden. Lycka till!

Hack for Sweden juryn 2017


Pressrum


Vi står bakom Hack for Sweden


Video