Hack
 
for
 
Sweden
 
2019
 

4-6 April, Stockholmsmässan

Nästa hackaton äger rum den 4 april på Stockholmsmässan i Stockholm! Följ med oss och hjälp oss skapa smarta lösningar för ett bättre samhälle!

Hack for Swedens kärnevenemang är vår årliga hackaton, en händelse som du måste uppleva på plats för att verkligen ”förstå vad det handlar om”! Hack for Sweden är så mycket mer än ett hackaton – det är en mötesplats som samlar allmänheten, privata sektorn, programmerarna, hippierna, nördarna, akademikerna, företagen och våra barn. Med andra ord, det för samman alla som är intresserad av att vara en del av att forma morgondagens samhälle med ett gemensamt mål: bygga verktyg som kommer att gynna vårt samhälle.

Vill du delta och hacka med oss? Har du aldrig hackat förut eller är du en erfaren hackare? Alla som brinner för att göra vårt samhälle till en bättre plats är välkomna att ansöka!

Utvecklare

Designer

Entreprenör

Filosof

Drömmare

Du?

Schema
 

Torsdag 4 april

16.00
Dörrarna öppnas för alla hackare!
18.00
Öppningsceremoni
19.00
Hackatonet startar

Fredag 5 april

10.00 - 17.00
Partner Track, workshops, föreläsare och andra aktiviteter för alla våra 88 partnerorganisationer om alla ämnen relaterade till innovation och öppna data.

Lördag 6 April

10.00
Lösning lämnas in
15.00
Prisutdelning på stora Scen
16.30
Vi ses på Hack for Sweden 2020

Kategorier
 

Hack for Sweden 2019 handlar om hållbarhet och att skapa verkliga verktyg för vårt samhälles bästa. Vår övergripande ram är Agenda 2030 och FN:s 17 globala mål. De sex kategorierna för årets hackaton är sex mest datamogna områdena som Gartner på regeringens uppdrag utsåg år 2018. Läs mer här

🏆
 
Priser
 
 🏆

Alla priser inkluderar möjligheten att förverkliga den vinnande lösningen i samarbete med en av våra partners, inklusive inkubatorer, startprogram och andra uppskalningsprogram.
🇸🇪 Hack for Sweden Award -vinnare av Hack for Sweden cup och ett pris på
50.000 SEK
🛴 Mobility Award - pris på
30.000 SEK
🌱 Green Award - pris på
30.000 SEK
📖 Education and Science Award - pris på
30.000 SEK
👩‍🏫 Job Award - pris på
30.000 SEK
📊 Business Award - pris på
30.000 SEK
👨‍⚕️ Health Award - pris på
30.000 SEK

Jury
 

Hack for Swedens jury 2019 kommer inte bara att vara en jury – vi kommer att ha en expertjury inom varje utmaningskategori. Det prestigefyllda Hack for Sweden Award kommer att väljas tillsammans av alla våra sex expertjuryer.

Kriterier
 

Alla inlämnade lösningar utvärderas enligt följande kriterier:
Förståelse
Realisabilitet
Innovativitet
Skalbarhet
Samhällsförmåner
Avkastning på värde

Hack for Sweden 2018 - Aftermovie

De
 
17
 
globala
 
målen
 

Vårt ramverk för vårt uppdrag är de 17 globala målen för FN som ingår i Agenda 2030. Det innebär att allt vi strävar efter bidrar till att lösa dessa utmaningar och ger värde för medborgarna i vårt samhälle. Läs mer om de 17 globala målen här.